FeedbackFruits

Dinsdag 3 februari verzorgde FeedbackFruits tijdens een freelunchsessie een demonstratie over hun tools waarmee het onderwijs interactiever gemaakt kan worden. De aanwezige docenten waren enthousiast en zouden hiermee graag experimenteren. Het I-team onderzoekt verder of een pilot tot de mogelijkheden behoort.
De sessie is terug te kijken via media.zuyd.nl.

FeedbackFruits Dialog from FeedbackFruits on Vimeo.

Het doel van FeedbackFruits is het onderwijs interactiever te maken. Het biedt tools waarmee studenten en docenten meer open kunnen communiceren en kennis uitwisselen. Het ondersteunt Blended Learning en Flipped Classroom met 3 functies: Share, Live & Dialog.
Share is een soort stemfunctie, vergelijkbaar met ShakespeakDialog kan discussie tussen studenten stimuleren. Share is de functie om kennis delen te bevorderen. Het kan als plug-in in Blackboard worden gebruikt, maar ook benaderd worden via SURFconext naar de eigen FeedbackFruits-omgeving. De documenten die via FeedbackFruits worden geupload komen niet in Blackboard maar op hun servers, die in Duitsland staan.

Het is mogelijk om ‘likes’ uit te delen, en met deze ‘vitamines’ kan je course leader (badges=gamification) worden. Bij video’s is het mogelijk opmerkingen te plaatsen of vragen op te nemen en die weer te delen. Dit is ook mogelijk bij teksten. Een pdf kan je lezen, belangrijke stukken tekst als notitie opslaan, waarmee je later altijd weer terug kunt naar de oorspronkelijke bron. Alles eigenlijk ter stimulering van peer-to-peer leren en peer-feedback. Kennis delen, online samenwerken, elkaar stimuleren en actief leren bevorderen; allemaal ingrediënten die dienen ter bevordering van de motivatie van studenten en docenten.

FeedbackFruits

Klik op de afbeelding voor de Engelstalige brochure

Gedeeltelijk herblogd van 2beJAMmed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *