Aanbesteedbare visie op DLWO

Net als veel andere hoger onderwijsinstellingen heeft Zuyd een Blackboard-licentie afgesloten via SURF. Deze is zonder concurrentiestelling tot stand gekozen. Zuyd is nu verplicht om een LMS (learning Management Systeem) Europees aan te besteden. Hiervoor moeten wij als organisatie eind 2015 een aanbesteedbare visie op DLWO (Digitale Leer- en Werkomgeving) hebben geformuleerd.

SURF ondersteunt op verschillende manieren visie- en keuzeprocessen binnen hoger onderwijs-instellingen. Enerzijds heeft SURF een ‘visie en werkboek’ site met instrumenten ingericht en biedt daarnaast ook een werkboek met adviezen, opdrachten en voorbeelden aan, om HO instellingen te ondersteunen in dit proces. Daarnaast is SURF begonnen met een inventarisatie van functionaliteiten binnen huidige leerplatforms om later in de keuzeprocessen bij de aanbesteding te raadplegen Het I-team heeft ook bij SURF ondersteuning gevraagd (en de toezegging gekregen) om ons ook middels een sessie in Zuyd te ondersteunen bij dit proces met alle (vertegenwoordigers van) DLWO betrokkenen binnen Zuyd. Deze sessie zal mei/juni 2015 plaatsvinden.

Zie in onderstaande presentatie van SURF over de stand van zaken eind 2014.


In de brochure ‘aanbesteden LMS’ van SURF meer over het waarom van aanbesteden en over de verschillende opties waar we uit kunnen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *