Op weg naar een nieuwe DLWO

Dinsdag 31 maart vond de eerste bijeenkomst met collega’s uit het onderwijs (docenten, ICTO-coördinatoren, Blackboard-key-users) plaats over het visietraject van de DLWO voor Zuyd. Aanleiding van dit visietraject is regelgeving voor een Europese aanbesteding bij een opdracht boven de €207.000. Indien uit het pakket van eisen blijkt dat de toekomstige DLWO van Zuyd een samenstel van digitale diensten wordt die per systeem niet de drempelwaarde overschrijdt, dan hoeft het aanbestedingstraject niet per 1 januari te worden opgestart. Dan zal de vorming van de DLWO wel verder uitgewerkt en geïmplementeerd worden.

De 25 aanwezigen werden mbv onderstaande presentatie geïnformeerd over het visietraject waarbij de projecten Leven Lang Leren, Video@Zuyd en Blended learning bij de gezondheidszorgopleidingen voor nadere input kunnen zorgen.

Tijdens de sessie zijn ook de ICT-trends voor het onderwijs vanuit Kennisnet Trendrapport 2014/2015 en het Horizon Report 2015 besproken. Na een stemronde met mentimeter kwamen ‘samenwerking met andere instellingen’, ‘BYOD’ en ‘Blended Learning’ als belangrijke trends voor LLL en Learning Communities binnen Zuyd.

TrendanalyseTer voorbereiding van deze bijeenkomst ontvingen de genodigden het concept-document ICT in Onderwijs & Onderzoek. Tijdens de discussie kwam naar voren dat men zich zorgen maakt over de ruimte die docenten krijgen om vanuit veranderende vernieuwende inzichten over leren hun onderwijs moeten gaan ontwerpen. Docenten blijken goed in staat te zijn om leerdoelen te formuleren, te bedenken wat dit voor hun eigen activiteiten betekent maar dat het ontwerpen van eigentijdse leeractiviteiten voor studenten een stuk moeilijker is. Dit pleit voor het inzetten van learning design teams of ontwikkelteams die docenten/opleidingen hierbij kunnen ondersteunen en adviseren (Learning and Teaching Centre voor Zuyd?).

Na het eind van de bijeenkomst hebben 6 collega’s zich aangemeld voor de klankbordgroep waarmee de Werkgroep DLWO op een reguliere maar vrijwillige basis kunnen sparren over de nadere formulering van de visie voor de DLWO van Zuyd.

De bijeenkomst is opgenomen en is door iedereen met een Zuyd-account terug te kijken via media.zuyd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *