Blended Learning & Video

Tijdens de studiemiddag van de faculteit Gezondheidszorg op 19 maart werden ontwikkelingen als Leven Lang Leren, Learning Communities, Interprofessioneel opleiden en samenwerken, gepresenteerd via dialoogtafels. Pieter Dekkers, Els Koelewijn en Frans Jacobs gingen het gesprek aan over Blended Learning & Video.

De belangrijkste conclusies:

De faculteit Gezondheidszorg kiest voor onderwijs in blended learning-vorm, de combinatie van face-to-face en online leren. Een weloverwogen blended design is een voorwaarde en gaat hieraan vooraf: hoe ontwerp je een onderwijsmodule als je digitale leermiddelen gebruikt ? Welke mix levert het meeste leerplezier- en rendement op?

Docenten willen graag gaan experimenteren, aan de slag gaan. Wat ze nodig hebben is informatie over de mogelijkheden, tijd om de vertaling te maken en ondersteuning just-in-time bij het ‘blended design’ en de uitvoering daarvan.

Een BL-expertgroep kan vanuit diverse disciplines ondersteuning bieden bij die inspiratie, het ontwerpen en uitvoeren. Zo zorgen we ervoor dat de informatie centraal beschikbaar is en eenduidig en efficiënt wordt ingezet.

Bron: Nieuwsbrief Zuyd Health Go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *