Visieworkshop DLWO

Woensdagmiddag 24 juni vindt de Visieworkshop DLWO plaats. Een moment voor het management van Zuyd om zich te bezinnen op de toekomst van ICT in het onderwijs. Hoe willen we dat ons onderwijs van Zuyd er over een aantal jaren uitziet? Welke leer- en werkomgeving hebben we hierbij nodig? Welke ontwikkelingen, zoals Leven Lang Leren, onderzoek en  onderwijs binnen en samen met bedrijven hebben invloed op deze keuzes?

Een werkgroep, samengesteld uit collega’s uit de diensten Onderwijs en Onderzoek, Marketing en Communicatie, Facilitair Bedrijf ICT en het I-team, is bezig met een visietraject voor een nieuwe digitale leer- en werkomgeving. Op 31 maart vond de kick-off sessie  plaats. De afgelopen week zijn een drietal brainstormbijeenkomsten geweest met studenten en docenten. Tijdens de Visieworkshop van 24 juni gaan we onder begeleiding van SURF op basis van de inventarisatie tot nu toe en enkele voorbeelden van een aantal faculteiten onze DLWO-visie vormgeven. Tevens zal aan de hand van een voorbeeld uit een andere HO instelling een standpunt worden bepaald over het beleggen en organiseren van ict in het onderwijs bij Zuyd. SURF zal deze bijeenkomst begeleiden.


SURF heeft al diverse instellingen in een visietraject begeleid. Zie de casussen van 5 instellingen die inmiddels hun visie op papier hebben gezet:

In november 2014 zijn de workshops geëvalueerd met betrokkenen uit de universiteiten en hogescholen en uit de SIG DLWO. In het verslag leest u de lessons learned.


De bijeenkomst van 24 juni is bedoeld voor directeuren, teamleiders en ICTO-verantwoordelijken, studenten, en andere collega’s die eerder hebben aangegeven betrokken te willen zijn bij dit visietraject. Ben jij ook geïnteresseerd. Aanmelden kan.

AANMELDEN

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 juni van 13.00 uur tot 16.30 uur op de Hotel Management School Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *