Uitgangspunten leslokaal Ligne

I-adviseur Frans Roovers is gevraagd een advies te geven overde ict-middelen die ter beschikking moeten komen in de leslokalen van het nieuwe gebouw Ligne in Sittard.

Vorige week vrijdag heeft Frans via onderstaande video zijn mede-docenten van de Sittardse locaties geïnformeerd. Met een aantal vragen probeert hij te achterhalen of docenten de vier uitgangspunten over inrichting van leslokalen ondersteunen.

Uitgangspunten

 1. Elke docent die met studenten werkt krijgt een laptop.
 2. In de les- en trainingslokalen komen zowel een whiteboard (met stift) als ook
 3. een touchschreen (digibord met ingebouwde pc en educatieve software).
 4. In alle lokalen komt dezelfde apparatuur.

Binnen 4 dagen hebben 70 docenten (30%) de vragenlijst ingevuld ongeveer evenveel collega’s van de locatie Havikstraat als de Sportcentrumlaan.

Ligne3Ligne493% van de collega’s onderschrijft de 4 geformuleerde uitgangspunten.

Bijna 80% wilt graag een whiteboard in de klas, of die vast of op wieltjes moet zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. 87% spreekt een touchscreen als vervanger van beamer en laptopkarren aan. Hiervoor geldt een sterkte voorkeur voor vast aan de muur. Een aantal collega’s heeft een voorkeur voor een krijtbord.

Ligne11

Ligne12

Ligne13

Als tips kreeg Frans mee:

 • kluisjes voor de laptop
 • groot formaat whiteboard
 • draagbare microfoon bij opname weblectures
 • flexibele schermen voor werken met groepjes

Maar vooral ook “help mij hierbij!

Collega’s stellen het op prijs om verder geïnformeerd te worden over het traject.Iedereen die zich betrokken voelt, kan reageren via Zuyd Yammergoep ‘Ligne AV en ICT in de leslokalen’ of mail  frans.roovers@zuyd.nl.

2 februari 2016
Frans heeft op zijn blog de definitieve resultaten gedeeld. Van de 250 docenten hebben 143 de vragenlijst ingevuld, een respons van 55%. De uiteindelijke uitslag wijkt niet af van de hierboven geformuleerde uitgangspunten. De resultaten heeft Frans gedeeld met zijn opdrachtgever. Momenteel wordt nagedacht over de vervolgstappen om te komen tot de aanschafprocedure.

2 reacties op “Uitgangspunten leslokaal Ligne

 1. Hoi Frans,

  Filmpje is helder, onze input heb je, maar je vraagt om onderstaande vragenlijst in te vullen…. eeuuhh heb ik iets gemist… waar is die. In het filmpje verschijnt deze niet en op youtube heb ik hem ook niet zien staan. Mogelijk dat ik het heb gemist. Help me.

  Groet Chris

  • De vragenlijst was alleen voor de collega’s Sportcentrumlaan en Havikstraat bedoeld vandaar dat deze in dit blog niet is opgenomen. Het filmpje was ondersteunend bij zijn vragen. Dit is verder via mail en het eigen blog van Frans gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *