Dick Evers over Virtual Reality #SURF_cardboard

Collega Dick Evers is kunstenaar, visionair, Feng Shui expert en docent aan de Kunstacademie in Maastricht. Hij was één van de eerste die geïnteresseerd was in de gratis VR Cardboards die het I-team bij SURF had aangevraagd. Als wederdienst vroegen wij om ervaringen te delen. Hieronder de bijdrage van Dick. Dank!

VR

 

Recentelijk ontving ik van jullie de karton SURF VR bril. Een mooi nieuw stuk ’techniek’.

Zelf ben ik al langer met een paar klanten met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bezig. VR wil zeggen je kijkt in het programma, bij AR kijk je erdoor en kun je bv je eigen handen zien en gebruiken. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

De marktleider OCULUS biedt bijna maandelijks nieuwe versies aan en ik denk dat we eerst allemaal overgaan op de OCULUS Rift, ZEISS VR One, CANON MReal, SONY 3D of welke versie dan ook, dus brillen waar alles inzit, maar dat de grote massa daarna overgaat op toestellen waar je je smartphone in stopt, van deze brillen is dan de uitvoering vele male beter dan de nu beschikbare. Met betere afgestemde techniek enzo, denk ik.
De fase waar we nu inzitten, zit tussen de Commodore 64 en de AMIGA 500, voor de ouderen onder ons herkenbaar denk ik. Voor de iets jongere tussen de Nokia 6110 en de Apple iPhone. En voor de studenten: alles gaat snel. En natuurlijk gaat het veel sneller dan toen. Dus binnenkort komen de bruikbare versies op de markt.

Er zijn, zoals bij app’s, diverse invalshoeken mogelijk.
Allereerst natuurlijk de games. Een vaak onderschatte industrie.Maar daarna komt een hele berg opties. Er zijn momenteel vele bedrijven bezig met het ontwikkelen van software. Van gebruiksaanwijzingen tot taal- en motivatietrainingen.
En natuurlijk zal de bril weer dingen waarmaken die er tot nu toe niet waren. Dus studenten allemaal aan de brainstorm. De bril is heel makkelijk te ‘begrijpen’. Zet je docent je bril op en laat haar/hem je presentatie beleven.

Vergeet niet de invloed van de bril op je hersenen.
Iedereen kent wel de verhalen van mensen die misselijk werden bij het dragen en gebruik van de bril, zelf ben ik ervaringsdeskundige. Dus denk ik dat we er, door de nu nog onberekenbare effecten, ook geestestoestanden mee kunnen beïnvloeden. We kunnen er straks een Burn Out en Stress mee bestrijden. Als je even verder kijkt zie je ook de grote problemen die dat kan opleveren indien er software met kwade bedoelingen wordt ontwikkeld. Kijk eens naar de EMDR Therapy films om te begrijpen wat ons te wachten zou kunnen staan.

Oftewel, onze wereld zal hetzelfde blijven…

Let op welke smartphone je wil gebruiken: bijvoorbeeld een iPhone groot scherm past vaak niet in de nu voorhanden zijnde modellen. Ook de kijker die de ACTION nu voor
€ 1,99 aanbied is niet geschikt voor ‘grotere’ apparaten.

2 reacties op “Dick Evers over Virtual Reality #SURF_cardboard

  1. Begrijp ik goed dat je iedereen die nog nooit VR heeft ervaren aanraadt het vooral eens te proberen, om te snappen wat het is, omdat je pas snapt wat het is als je het een keer ervaren hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *