Blended learning bij Zuyd in het nieuws

blended_dl1

Lector Technologie Ondersteund Leren, Hendrik Drachsler en I-adviseur/docent Frans Roovers zijn voor de zomer geïnterviewd door Dagblad De Limburger rondom het thema ‘blended leren’. Een interpretatie van dit gesprek is vastgelegd in het artikel ‘Vanuit bed kijken naar je huiswerk‘.

Meer weten over ‘Blended Learning’?, zie thema-rubriek Blended Learning op dit blog.

blended_dl2

Klik op bovenstaande afbeelding om het artikel te lezen

In het kader wordt Jelle Hendrix, student Social Work geciteerd over het ‘blended’ onderwijs:

Dat is voor mij een combinatie van oud en nieuw onderwijs. Colleges worden bij ons opgenomen. Ik vind zo’n collegezaal met honderd man te druk, dus ik kijk met twee of drie andere studenten op de laptop in een leeg lokaal. Dan kunnen we er meteen over discussiëren. later praten we dan met onze tutor en de rest van de klas over de toepassingen van het college in de praktijk. op onze stageplaatsen bijvoorbeeld.

Jelle is er van overtuigd dat doordat hij zelf kan kiezen hoe hij informatie tot zich neemt en de manier waarop ook Blackboard bij zijn opleiding wordt ingezet, betere punten haalt. Hij is in ieder geval meer gemotiveerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *