Wilfred Rubens programmamanager DLWO

oufotowr-194x300Zuyd Hogeschool staat voor de uitdaging om opnieuw te kijken naar de digitale leer- en werkomgeving. De overeenkomst met Blackboard loopt op 1 januari 2019 af, en mag niet zo maar worden verlengd. Na een selectieproces heeft het College van Bestuur Wilfred Rubens gevraagd om te fungeren als programmamanager DLWO (digitale leer- en werkomgeving).
Het afgelopen jaar heeft Zuyd gewerkt aan visiedocument met betrekking tot de DLWO. Dit document, en de richting die hierin wordt beschreven, vraagt om een nadere uitwerking en zorgvuldige afweging voordat uiteindelijke keuzes kunnen worden gemaakt.

Wilfred Rubens:

Ik ga hier de komende tijd met jullie aan werken. Ik zal samen met verschillende betrokkenen een aantal scenario’s uitwerken en Zuyd adviseren over de richting. Daarbij zal ik ook nauw samenwerken met andere relevante programma’s binnen Zuyd. De aanpak en richting moet op een breed draagvlak in de organisatie kunnen rekenen.

Iets over mezelf? Ik ben meer dan vijftig jaar geleden geboren in Kerkrade. Ik houd me al meer dan twintig jaar bezig met ICT in het onderwijs. Ik heb o.a. gewerkt bij de Universiteit van Utrecht, Gilde Opleidingen en de Open Universiteit. Sinds anderhalf jaar werk ik als zelfstandig adviseur en projectleider. Ik werk bijvoorbeeld ook voor Avans Hogescholen, en ik ben gastdocent bij een post-HBO-opleiding e-learning van Fontys. Ik werk ook al wat langer voor de opleiding Facility Management van Zuyd (rond curriculumontwikkeling en ICT).

Ik ben projectleider geweest van de selectie en implementatie van de elektronische leeromgeving van Gilde Opleidingen, en ik heb ook als projectleider gewerkt voor de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe digitale leeromgeving van de Open Universiteit. Ik heb ook ervaring van de selectie van leermanagement systemen bij verschillende zorginstellingen.

Ik zal regelmatig gebruik maken van deze weblog om jullie te informeren over de stand van zaken. In een volgende bijdrage zal ik meer uitgebreid schrijven over de urgentie voor Zuyd om opnieuw te kijken naar de digitale leer- en werkomgeving. Verder hoop ik ook veel betrokkenen te kunnen spreken.

Meer informatie over mijzelf vind je op op mijn persoonlijke website: www.wilfredrubens.com. Op deze site blog ik bijna elke dag over ICT en leren.
Je kunt me bereiken via wilfred.rubens@zuyd.nl, via Twitter (@wrubens) of Skype (wrubens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *