X-lab

Onderzoeken en experimenteren

Een X-Lab is een ‘laboratorium’ waar iedereen experimenten kan uitvoeren. Docenten en studenten kunnen er binnenlopen. Ze kunnen experimenteren en/of oefenen met beschikbare Zuyd systemen, nieuwe en toekomstige technologieën uitproberen (van het uitproberen van social media tools tot het opnemen en bewerken van  geavanceerde video’s). Het is een plek voor experimenten, testen en spelen,voor presentaties en contactonderwijs (deskundigheidsbevordering) en voor videoconferencing. Het X-Lab biedt ook ruimte om te vergaderen over en samen te werken aan onderwijsinnovatie. Er is plaats voor workshops en presentaties met een hoog tech-gehalte. Met behulp van videoconferencing is er contact mogelijk met de andere locaties in het buitenland waar de faculteit mee samenwerkt.

In het X-Lab aan de Brusselseweg in Maastricht is daartoe een ruimte ingericht met een aantal flexibele werkplekken, videoschermen en andere apparatuur, waarmee geëxperimenteerd kan worden. Dit lab kan gebruikt worden om samen naar oplossingen te zoeken, uitdagingen direct praktisch uit te werken en deskundigheid over ICTO-onderwerpen te ontwikkelen. De ICTO-verantwoordelijke ondersteunt daarbij. In het X-Lab beschikken we ook over randapparatuur als camera’s, microfoons, webcams, headsetjes, tablets enz. De fysieke realiteit wordt nadrukkelijk aangevuld (augmented) met actuele digitale informatie. Er is dan ook sprake van ‘augmented reality’. Daarnaast is dit een digitale online omgeving waarin informatie over het X-Lab en zijn onderdelen te vinden is.

Inspiratie

In het X-Lab kun je je laten inspireren. Dat kan door te experimenteren met nieuwe technologie of nieuwe media, door te kijken en luisteren naar een interessante verzameling content over onderwijsinnovatie (verzamelde artikelen en webpagina’s, boeken, video, e.a.) en kennis te delen met collega’s van de faculteit IBC,  bibliotheekmedewerkers en het I-team.

Voor studenten staat de deur altijd ver open. Hun wensen en ideeën om efficiency en effectiviteit van het leren te vergroten zijn van groot belang voor de andere bezoekers van het X-Lab. Het X-Lab is de plek om jouw onderwijsnetwerk naar de toekomst te bouwen.

Xlab

X-lab locatie Brusselseweg Maastricht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *